• مهندسی بهداشت محیط
    مدیر گروه
    دکتر سکینه شکوهیان

آمار و اطلاعات

.:: دکتری ::.

مهندسی بهداشت محیط
معرفی

رشته مهندسی بهداشت محیط ، با هدف تربیت نیروی انسانی توانمند و ماهر برای شناسایی، برنامه ریزی، مدیریت و کنترل عوامل محیطی و به منظور تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت انسان، بیش از پنجاه سال گذشته در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور، به عنوان یکی از رشته های پایه در حیطه سلامت و محیط، ایجاد، استقرار و استمرار یافته است. رشته مهندسی بهداشت محیط، یکی از شاخه های علوم بهداشت است که عوامل خارجی تأثیرگذار بر سلامتی انسان را کنترل می کند. این کار با شناسایی، پایش و ارزیابی چگونگی ارتباط متقابل عناصر محیطی(آب، خاک، هوا و ...) با سلامت انسان و در نهایت برنامه ریزی، طراحی، مدیریت و کنترل تمامی آن ها اعم از طبیعی و انسان ساخت با هدف تأمین حفظ و ارتقاء سلامت و آسایش انسان تحقق می یابد. در این رشته علاوه بر حفظ سلامت و ایمنی، جنبه های زیبا شناختی نیز متناسب با نیاز ها و انتظارات جامعه هدف لحاظ می شوند. بر این اساس مهمترین هدف و برنامه بهداشت محیط، مطالعه عوامل محیطی مضر برای سلامتی انسان و تشخیص و پیشگیری، رفع و کنترل اثرات سوء ناشی از این عوامل تلقی می گردد. بهداشت محیط به طور موکد سلامت انسان و بهداشت مردم را به عنوان هدف اصلی پیگیری می کند و کیفیت محیط و حفظ سلامت اکوسیستم ها را به طور مستقیم مورد توجه قرار می دهد.

مهارت‌های شغلی

رسالت برنامه آموزشی رشته مهندسی بهداشت محیط در مقطع دکتری تخصصی ، تامین نیروی انسانی متخصص جهت رفع نیازهای جامعه در عرصه های آموزشی، پژوهشی، اجرایی، مشاوره ای و مدیریتی، ارتقای سلامت و رفاه جامعه، تولید و گسترش دانش و فناوری های حفظ و بهسازی محیط، ارائه راهکارهای مناسب و عملی در خصوص بهره برداری از منابع محیط در راستای توسعه پایدار و نیز بهبود اقتصاد ملی از طریق ظرفیت سازی در زمینه کاهش آلودگی های زیست محیطی و خسارتهای ناشی از آن از طریق توسعه دانش و آگاهی و پژوهش جهت دستیابی به روش های کارآمد وعملی می باشد. از این رو فلسفه رشته مهندسی بهداشت محیط تربیت دانش آموختگانی است که در زمینه های مهارت های ارتباطی-تعامل، مدیریت، آموزش و مشاوره، پژوهشی، سیاست گذاری و برنامه ریزی و ارائه خدمات جهت کنترل و تأمین بهداشت محیط دارای آگاهی و مهارت کامل شوند.


.:: کارشناسی ارشد ::.

مهندسی بهداشت محیط
معرفی

رشته مهندسی بهداشت محیط ، با هدف تربیت نیروی انسانی توانمند و ماهر برای شناسایی، برنامه ریزی، مدیریت و کنترل عوامل محیطی و به منظور تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت انسان، بیش از پنجاه سال گذشته در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور، به عنوان یکی از رشته های پایه در حیطه سلامت و محیط، ایجاد، استقرار و استمرار یافته است. رشته مهندسی بهداشت محیط، یکی از شاخه های علوم بهداشت است که عوامل خارجی تأثیرگذار بر سلامتی انسان را کنترل می کند. این کار با شناسایی، پایش و ارزیابی چگونگی ارتباط متقابل عناصر محیطی(آب، خاک، هوا و ...) با سلامت انسان و در نهایت برنامه ریزی، طراحی، مدیریت و کنترل تمامی آن ها اعم از طبیعی و انسان ساخت با هدف تأمین حفظ و ارتقاء سلامت و آسایش انسان تحقق می یابد. در این رشته علاوه بر حفظ سلامت و ایمنی، جنبه های زیبا شناختی نیز متناسب با نیاز ها و انتظارات جامعه هدف لحاظ می شوند. بر این اساس مهمترین هدف و برنامه بهداشت محیط، مطالعه عوامل محیطی مضر برای سلامتی انسان و تشخیص و پیشگیری، رفع و کنترل اثرات سوء ناشی از این عوامل تلقی می گردد. بهداشت محیط به طور موکد سلامت انسان و بهداشت مردم را به عنوان هدف اصلی پیگیری می کند و کیفیت محیط و حفظ سلامت اکوسیستم ها را به طور مستقیم مورد توجه قرار می دهد

مهارت‌های شغلی

رسالت برنامه آموزشی رشته مهندسی بهداشت محیط در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته تربیت دانش آموختگان آگاه به مسائل علمی روز، توانمند، مسئولیت پذیر و حساس به سلامت افراد و محیط در حیطه علوم مهندسی بهداشت محیط شامل آب ، هوا و پسماند می باشد و در واقع تربیت دانش آموختگانی است که با رعایت ارزش ها، باورها، توانایی ها و محدودیت های اقتصادی و اجتماعی به طراحی سامانه های کنترل و پایش در زمینه های آب و فاضلاب، مواد زائد و نیز هوا بوده و همچنین بایستی آگاهی و مهارت تجزیه و تحلیل، ارزیابی خطر، شناخت و ارتباط بین عوامل محیطی و بیماری ها و نیز برنامه ریزی، مدیریت، آموزش و مشارکت در پژوهش های کاربردی مرتبط را داشته باشند.