متن کامل خبر


 
عالم شدن یا مخزن اطلاعات بودن؟!

خلاصه خبر: باید سعی کنیم عالم بشویم نه مخزن اصطلاحات و اطلاعات که آنگاه چون سیستمی مثل کامپیوتر خواهیم بود بلکه یک فلش با هزاران اطلاعات و محتوای هزاران کتاب، عالم شدن غیر از مخزن اطلاعات بودن است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر فلاح‌رفیع طی سخنانی در گردهمايي دانشجويان ورودي جديد و نمايشگاه دستاوردهاي كانون هاي فرهنگي و هنري که با حضور رييس، معاونان،‌ اعضاي هيات علمي و دانشجويان جديد هفدهم مهرماه در سالن شهيد چمران برگزار شد ضمن خوشامدگویی به دانشجویان جدیدالورود دانشگاه تربیت‌مدرس در مقاطع ارشد و دکتری بیان داشتند: همه چیز آدابی دارد و دانشجویی هم از این امر مستثنی نیست، متأسفانه امروزه نه فقط دانشجویی بلکه اساسا علم در نزد بسیاری حتی منزلت سیستم‌هایی چون موبایل را از این جهت ندارد؛ چرا که شما همراه هر ابزار ریز و درشتی که تهیه می‌کنید یک کاتالوگ راهنما دارید که چگونه آن را به کار گیرید اما گویا علم‌آموزی، دانش‌پژوهی و حتی استادی از نظر بعضی هیچ آداب و شرایط ندارد. این امر امروزه در دانشگاه‌های ما جایش خالی است در حالی که در حوزه ها ی علمیه ما از قرن‌ها پیش به این امر اهتمام ویژه داشته‌اند و کتاب‌هایی در این زمینه با نام‌هایی چون آداب متعلمین تألیف شده است.

ایشان در ادامه افزودند: این کاری بود که بزرگان علم می‌کردند، راه‌رفته‌ها نه هر درس‌ناخوانده یا در ابتداء و حتی در وسط راه مثل خواجه نصیرالدین و شهید ثانی؛ اینها بودند که دست به تألیف در این زمینه زدند.

                      

                     

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود اضافه نمودند: ما باید سعی کنیم عالم بشویم نه مخزن اصطلاحات و اطلاعات که آنگاه چون سیستمی مثل کامپیوتر خواهیم بود بلکه یک فلش با هزاران اطلاعات و محتوای هزاران کتاب، عالم شدن غیر از مخزن اطلاعات بودن است. علم نور است و نور با ظلمت نمی‌سازد؛ ظلمت گناه و آلودگی است و نور با ظلمت سازگار نیست.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت‌مدرس در ادامه بیان داشتند: در این کار باید بیش از هر چیز به فکر خود باشیم، خود را فراموش نکنیم. این کار به چه نحو انجام می‌گیرد؟ پاسخ اینکه می‌بایست به خودمان برسیم. حال چگونه به خود برسیم؟ جواب اینکه با تغذیه معنوی خود؛ با شارژ روحی خود به این معنی که از هر آنچه ما را از خود دور می‌کند دور شویم که اگر چنین نکنیم از خداوند دور خواهیم شد.

دکتر فلاح‌رفیع در بخش پایانی سخنان خود با بیان اشعاری از حافظ و نیز نمونه‌های تاریخی به تبیین موضوع سخن پرداختند.

کانال نهاد رهبری دانشگاه

کانال دکتر فلاح رفیع


17 مهر 1396 / تعداد نمایش : 1548