متن کامل خبر


 
استفاده حرام از اموال بیت المال مردم کوفه را مقابل امام حسین (ع) کشاند

خلاصه خبر: رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مراسم عزاداری دانشگاه تربیت‌مدرس با اشاره به اینکه اهل کوفه فی‌نفسه نمی خواستند در مقابل امام حسین(ع) بایستند اما استفاده حرام آنها از بیت‌المال موجب این فاجعه شد افزود: در کارهای فرهنگی هم باید مراقب استفاده از بیت‌المال بود

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها (مأوا)، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان در مراسم عزاداری شب هشتم ماه محرم در دانشگاه تربیت مدرس گفت: کسانی در جریان عاشورا و در کربلا با امام حسین مقابله کردند، همه مسلمان جز مردم کوفه، که آشنا با اهل بیت و خانواده وامام حسین بودند و همه حدیث معروف پیامبر(ص) که حسن و حسین علیهم السلام سید شباب اهل جنت هستند، را می دانستند وی افزود: حتما این حدیث از کوفه نقل شده است و تعداد زیادی از بزرگان کوفه اما حسین (ع) را از طریق نامه دعوت کرده بودند و فقط بحث شناخت نبود ودر آن زمان بزرگان قبایل آشنایی و علاقه داشتند به پیامبر و اهل بیت شان و به قصد دعوت سیاسی بود و می دانستند این دعوت نیاز به هزینه و جنگ دارد.

حجت الاسلام محمدیان گفت: از طرفی هم فاصله زیادی از وفات پیامبر نگذشته بود و هنوز کسانی بودند که پیامبر(ص) را دیده بودند و با ایشان زندگی کرده بودند و حتی اکثر این مردم کوفه امیر المومنین (ع) را دیده بودند و حضرت 5 سال در کوفه خلافت کرده بود و امام حسین و امام حسن علیهم السلام را می شناختند و از سر جهالت ودشمنی با این خاندان نبود که مقابل امام حسین (ع) ایستادند

وی افزود: امام حسین (ع) عبارتی دارد که می فرماید شیعیان ما از یاری ما دست برداشتند یعنی حضرت تایید کرد که کوفیان شیعیان بودند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: خو ب اگر بگوییم اهل نماز و روزه و تقوا نبودند اشتباه گفتیم و اگر بگوییم حرمت قتل مسلمان را نمی دانستند که می دانستن، و البته گزارش هایی تاریخی هست که خیلی ها از این مخمصه فرار می کردند یعنی اگر از کوفه 100 نفر اعزام می کردند، تا این لشگر به صحرای کربلا برسد به 10 نفر تقلیل پیدا می کرد و اینکه شما می بینید مقابله یک لشکر 30 هزار نفر در مقابل 72 نفر یک روز طول می کشد، چرا که این اصلا یک ساعت هم کار ندارد. بنابراین بسیاری از این ها در کربلا نمی خواستند به صورت مستقیم نقش داشته باشند.ولی بالاخره به جنگ آمدند و عاشورا اتفاق افتاد.

وی افزود: روز عاشورا وقتی این دو لشگر مقابل هم قرار گرفتند امام حسین (ع) بدون پوشیدن لباس رزم در مقابل لشگر دشمن ایستاد و سخنرانی کرد. امام حسین (ع) اسامی بزرگانی از کوفه که در لشگر دشمن بودند صدا زدند و فرمودند: مگر شما نبودید که برای من نامه نوشتید و مرا دعوت کردید و گفتید بیا که همه چی آمده است؟! اما شما بدانید که این بخشش های که به شما شده است شما را بی ارزش کرده و شکم هایتان را از حرام پر کرده است.

حجت الاسلام محمدیان تصریح کرد: آیا این مردم کوفه از خانه هم دزدی می کردند؟ آیا از بازار کوفه سرقت می کردند؟ اصلا گزارشی از کوفه نداریم که دزدی زیاد می شد اما اینجا مقصود از شکم هایی که از حرام پر شده استفاده غیر حلال ازبیت المال است و بخشش های بی موردی که از آن بین خودشان انجام می دادند.

                      

حجت الاسلام محمدیان افزود: نقل شده است وقتی در شام اسراء آمدند و همه چیز به هم ریخت یزید فکر می کرد با نشان دادن این اسرا به مردم پیروزی اش را نشان می دهد ولی با سخنرانی که امام سجاد(ع) در مسجد انجام داد و داستان هایی که حضرت زینب(س) بیان کردند یزید ناچار شد ورق را برگرداند و اینگونه گفت که من نگفتم حسین را بکشید و اصلا برای چه حسین را کشتید ؟ یزید رو کرد به شمر و گفت چرا حسین را کشتی؟ و شمر جواب داد قاتل حسین آن کسی است که در خزانه را باز کرد و آن را بین لشگریان تقسیم کرد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدیان تصریح کرد: حرام خوری در هر صورت بد است اما دزدی از بیت المال بسیار بدتر و شما می بیند کسی حاضر نیست حتی شکلاتی را از مغازه ای بدون اجازه بردارد و آن را بد می داند اما وقتی نوبت به بیت المال می رسد هیچ رعایت نمی کنند و از شیر مادر حلال تر می دانند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: متاسفانه در زمان ما در برخی از پروژه ها کار بدون خرج کردن حرام از بیت المال انجام نمی شود و انگار باید پول از بیت المال به صورت حرام خرج شود تا کار صورت گیرد، والا انجام نمی شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدیان گفت: بسیاری از پدران و مادران ما سواد نداشتند و روانشناسی و تربیت فرزند نخوانده بودند اما بچه ها ی تربیت کردند که بخشی از آن در دفاع مقدس حاضر شدند و این نتیجه نان حلالی بود که در می آورند و به بچه هایشان می دانند.

وی افزود: پیامبر اسلام حدیثی دارند و می فرمایند: وقتی لقمه ای حرامی در شکم کسی قرار می گیرد تمام فرشتگان آسمان و زمین او را لعن می کنند و لعن فرشتگان یعنی اگر قرار باشد رحمتی از جانب خدا توسط این فرشتگان به انسان برسد دیگر نمی رسد. در ادامه می فرماید: تا زمانی این لقمه حرام در بدن آن فرد باشد خداوند به او نگاه نمی کند و دچار غضب الهی می شود. اگر کسی توبه کند باید جبران کند و خدا می بخشد و اگر نکرد.

حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: اگر کسی عمل خیری کند و در ادامه ش حرام بخورد مانند کسی است که در غربال آب ببرید و کسی که مال حرام کسب میکند صدقه، حج، عمره از او قبول نمی شود و به اندازه آن برایش ربا حساب می شود.

وی افزود: در مقابل کسی که خودش را از حرام دور بدارد بسیار مناسب است و البته ما دستمان به حرام نمی رسد و الا بدتر هستیم و همیشه در دوره دانشجویی نیست که دستمان به چیزی نرسد.

حجت الاسلام محمدیان گفت: از امام صادق نقل شده است: خلیفه سوم برای ابوذر 200 دینار هدیه فرستاد و گفت به ابوذر سلام برسانید و این دینار ها در خدمت شماست.ابوذر وقتی اینا ها را دید گفت آیا این را برای همه مسلمانان فرستاده اند یا برای من فقط فرستاده است؟گفتند فقط برای شما فرستاده اند. و ابوذر گفت من هرچیزی را که برای همه مسلمانان بفرستند قبول می کنم و منم مسلمان هستم.آن شخصی که آن دینار ها را آورده بود گفت: این از مال شخصی خود خلیفه است و از بیت المال نیست و کاملا حلال است. ابوذر گفت: من وضعم خوب است و در خانه دو قرص نان دارم و نیازی ندارم به این هدیه و آن شخص با تعجب گفت: دو قرص نان زیاد است؟

                   

حجت الاسلام محمدیان در خصوص علت واقعه کربلا گفت: تحلیل های مختلفی هم در مورد عاشورا وجود دارد ولی امام حسین(ع) اصلی ترین آن را بیان می کنند و این است که انسان نباید در ضرورت ها به سراغ حرام برود و اگر در مشکلات به شما بگویند بیاید این مال حرام بخورید و مشکلاتان حل می شود و بدون این حل نمی شود، بدانید عواقب خطرناکی به دنبال آن برای زندگی شما در پیش رو خواهد بود.

وی افزود: پیامبر(ص) به امیرالمومنین می فرماید: روزی در امت من اسم رشوه هدیه می نامند.

حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: بعضی ها می گویند سهم ما چه شد و آنقدر پرو هستن و درخواست می کنند و این پول را می برند در زندگی و بچه های خود را با این پول تربیت می کنند. نباید از این غافل شوید که راه خدا هزینه دارد.

وی افزود: این گرفتاری بزرگی است اگر میبینم بعضی از کارها هیچ برکتی ندارد، حتی کارهای فرهنگی. مگر می شود انسان در هر سفره ای بنشید و در کار فرهنگی تاثیر گذار باشد؟

حجت الاسلام محمدیان تأکید کرد: امام علی(ع) به خاطر یک مهمانی که استاندار بصره رفته بود، آبرویش را برد و می خواست بگوید علی یعنی این و نمی شود که هر سفره ای بنشینند.

وی تأکید کرد: این ازآن لغزش گاهایی است که در زندگی ممکن است انسان را به حرام بکشند و انسان خودش گرفتار شود.اگر بخواهیم نسل ما و بچه ها ی نسل پاکی باشند و در این مسیر امام حسین باشند باید لقمه حلال به آن ها بدهیم.


19 مهر 1395 / تعداد نمایش : 2713