متن کامل خبر


 
اولویت قدرشناسی از مقام استاد / نیازمندی استادان به کسب فیض از ضیافت الهی

خلاصه خبر: هر چند دیگران نیز باید قدرشناس مقام استاد و معلم باشند. اما این جایگاه بدان میزان رفیع و بلند است که اگر انسان نسبت به آن شناخت پیدا کند ، پیش از دیگران خودش آن را پاس می دارد .

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در جلسه ی این هفته شورای دانشگاه ضمن تبریک روز استاد به موضوع قدرشناسی از مقام استاد و معلم اشاره کردند. ایشان در این بخش از سخنان خود با استناد به حدیثی از امام امیرالمومنین(علیه السلام) گفتند : حضرت در کلامی نورانی فرمودند : « رحم الله امرءً عرف قدره » خداوند بیامرزد کسی را که قدر خود را بشناسد . سخن امام (علیه السلام) به این معناست که خوشا به حال آن کس که قبل از اینکه دیگران از او قدرشناسی کنند ؛ جایگاه و منزلت خود را بداند و خود قدرشناس خودش باشد.

 

فلاح‌رفیع در ادامه افزودند : هر چند دیگران نیز باید قدرشناس مقام استاد و معلم باشند. اما این جایگاه بدان میزان رفیع و بلند است که اگر انسان نسبت به آن شناخت پیدا کند ، پیش از دیگران خودش آن را پاس می دارد . قدرشناسی از خود ، به معنای خود برتربینی و راضی بودن از خود نیست ، بلکه به معنای قدرشناس نعمت الهی بودن و تلاش و کوشش برای بهره گیری و استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت های این جایگاه و این موقعیت است .

 

مسئول نهاد رهبری دانشگاه در بیان این مطلب اضافه نمودند : هر انسانی دارای استعداد و ظرفیت های خاصی است که اگر حتی قدری از آن ظرفیت ها را بشناسد و به شکوفای آن بیاندیشد ، و در عمل نیز آنها را شکوفا کند ، بسیاری از ناهنجاری ها و روان پریشی های فردی و نیز معضلات اجتماعی حل خواهد شد . ظرفیت نامحدود انسانی و توانائی ها و استعداد های خدادادی وی به گونه ای است که حتی در بدترین شرائط با مدیریت و برنامه ریزی می توان دست کم بخش مهمی از آنها را شکوفا ساخت.

 

ایشان بیان داشتند : هر کاری به خصوص استادی نیازمند چهار عنصر مهم است ؛ علم ، عمل ، عقل و عشق ، اگر هر یک از این چهار عنصر نباشد ، کاراستادی به سامان نمی شود .بلکه با آشفتگی و نابسامانی مواجه می گردد . اگر استاد و معلمی جایگاه و منزلت رفیع خود را دریابد مسلماً به کار خود عشق خواهد ورزید حتی برای اینکه سه عنصر دیگر به نحو احسن محقق شود نیاز به عنصر عشق است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت‌مدرس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شخصیت استاد شهید مطهری (ره) گفتند: شهید مطهری (ره ) جامع این چهار مقوله بویژه عنصر عشق به رسالت خود بودند و همین رمز ماندگاری آن متفکر و اندیشمند بزرگ بود .

 

حجت‌الاسلام فلاح‌رفیع در ادامه گفتند : عنصر عشق به وظیفه و رسالت استادی که از مهم ترین عناصر در شکل دهی به شخصیت استاد است باید مدام پاسداری شود . استاد و معلم چون همواره در حال بخشش علم و دانش و معرفت است ، باید خود را مدام مجهز به این عناصر مورد نیاز کند. هم در صدد ایجاد این عنصر و هم افزایش آن در جان خود برآید.

دکتر فلاح‌رفیع در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به ورود ماه مبارک رمضان گفتند : ماه ضیافت الهی بهترین موقعیت برای تقویت معنوی و تعالی روحی است . در این ماه با بهره‌ گیری از فضای معنوی و معرفتی آن می توان روح و جان خود را با ارتباط به منبع فیض و معرفت جلاء داد و دست کم برای یکسال تغذیه معنوی و معرفتی کرد. استادان و معلمان بیش از دیگر اقشار و صنوف نیازمند این ارتباط و استمرار و تقویت آن هستند. در غیر این صورت مشمول آن کلام حکمت آمیز می شوند که « ذات نایافته از هستی بخش کی تواند که شود هستی بخش » ؛ کسی که می خواهد نور علم و دانش و معنویت و معرفت ببخشد باید خود در صدد کسب این انوار برآید و ماه مبارک رمضان بهترین اوقات برای کسب این انوار و فیوضات معنوی است.

 


16 اردیبهشت 1398 / تعداد نمایش : 828