متن کامل خبر


 
تجربه آموزی از گذشته، مطالبه مردم و اقدامات لازم همه قوا

خلاصه خبر: هرچند سیل و خرابی‌ها و ویرانی‌های آن باعث تأثر و تأسف بود اما اجمالا این نعمت عظیم و آثار ماندگار آن را برای کل کشور نباید نادیده بگیریم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت‌مدرس طی سخنانی در ابتدای جلسه هفتگی تفسیر قرآن ضمن تبریک فرارسیدن ماه شعبان المعظم، ماه نبوت و رسالت، بیان داشتند: راجع به شعبان و عظمت آن کافی است قدری در معانی و مضامین بلند صلوات شعبانیه تأمل کنیم. همچنین از فضائل این ماه بویژه مناجات شعبانیه غافل نباشیم تا ان‌شاءالله بتوانیم با آمادگی هرچه بیشتر وارد ماه ضیافت الهی بشویم.

مسئول نهاد رهبری ضمن اشاره به حوادث ناشی از سیل اخیر در تعدادی از استان‌های کشور گفتند: هرچند سیل و خرابی‌ها و ویرانی‌های آن باعث تأثر و تأسف بود اما اجمالا این نعمت عظیم و آثار ماندگار آن را برای کل کشور نباید نادیده بگیریم بلکه از این بابت باید همواره شاکر درگاه الهی باشیم.

دکتر فلاح‌رفیع خاطرنشان ساختند: این سیل تجربه بسیار خوبی خواهد بود برای مردم، دولت‌ و همه قوای نظام که به جد در فکر مهار چنین باران‌های سیل‌آسا باشند. اگر این اتفاق نمی‌افتاد شاید هیچگاه ما هشیار نمی‌شدیم و به فکر نمی‌افتادیم، ببینیم کم‌کاری‌ها، بی‌توجهی‌ها و غفلت‌ها کجا بوده است. مردم نیز در این زمینه هم باید خود پیشگام باشند و هم از دولت و قوای نظام مطالبه کنند.

وی در بیان نکته سوم گفتند: این حادثه امتحان الهی بود، چه برای آنان که دچار سیل شدند و چه آنان که مشکلی برایشان پیش نیامد. همه ما در حال امتحان هستیم. چه بسا آنان که دچار سیل شدند از جهاتی در آینده از این حادثه سود کنند و دیگران زیان. سیل‌زدگان نزد خداوند مأجور می‌شوند و دیگران اگر کوتاهی کنند گناهکارند و مکافات خواهند شد.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت‌مدرس بیان داشتند: سیل همدلی، همیاری، ایثار و فداکاری، ملت ما را یکبار دیگر نشان داد. البته این همیاری و همکاری نباید مخصوص این چند روز باشد. همه باید هرگونه که می‌توانند کمک کنند. دانشگاه‌ها هم علاوه بر کمک‌های مالی باید کمک‌های خاص خود را داشته باشند. کمک‌های فکری-علمی و تشکیل کارگروه‌های تخصصی و انجام کارشناسی‌های لازم در زمینه بحران‌های طبیعی و حوادث غیرمترقبه. این کاری است که از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود؛ چیزی که شاید از جاهای دیگر کمتر توقع هست. هرچند کمک‌های مالی نیز بطور حداکثری باید در دانشگاه‌ها هم محقق شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح‌رفیع در بخش پایانی سخنان خود گفتند: در رأس همه کمک‌ها و در کنار همه تلاش‌ها باید دعا کرد. دعا خیلی موثر است. دعا سبب‌ساز است. وقتی دعا می‌کنیم خداوند اسباب‌ و عوامل یاری و کمک را از زمین و آسمان می‌رساند. فکر نکنیم دعا چیز کمی است. نه اصلا اینطور نیست. اگر امام صادق علیه‌السلام فرمودند: "الدعا انفذ من السنان" دعا از شمشیر برنده‌تر و نافذتر است، در همه جا اینگونه است، لذا در کنار همه کارها و بلکه مقدم بر آنها دعا از هر کمکی بالاتر و بلکه سبب‌ساز همه کمک‌هاست.

ایشان در پایان این بخش از سخنان خود گفتند: باید همواره دعا کنیم خداوند باران رحمت خود را نازل کند. باران وقتی رحمت شد، انسان با آن دچار نقمت نمی‌شود.


19 فروردین 1398 / تعداد نمایش : 846