برگزاری نشست تخصصی مسائل سیاسی و حقوق بین المللی ایران پسا برجام

خلاصه خبر: نشست تخصصی مسائل سیاسی و حقوق بین المللی ایران پسا برجام از سوی انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی، با حضور رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و مدیر بررسی‌های حقوقی بانک مرکزی و عضو کمیته بانکی برجام، در سالن استاد شکوئی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی، نشست تخصصی مسائل سیاسی و حقوق بین المللی ایران پسا برجام از سوی انجمن علمی دانشجویی علوم سیاسی، با حضور رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی  و مدیر بررسی‌های حقوقی بانک مرکزی و عضو کمیته بانکی برجام، در سالن استاد شکوئی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست تخصصی دکتر حمید قنبری به توضیح  رژیم تحریم­های شورای امنیت علیه ایران پرداخت و در ادامه اظهار داشت: برجام در مجموع توافقی مثبت و برآمده از هوشمندی دیپلماتیک است که با وجود برخی کاستی‌ها  در پی آن تحریم­هایی رفع و یا تعلیق شدند.
وی با اشاره به پیچیده شدن مداوم نظام تحریم‌های بین‌المللی در جهان افزود: ستادی تحت عنوان پیگیری برجام در وزارت خارجه تشکیل شده است و در اکثر وزارتخانه و سازمان­ها نیز دفتری برای پیگیری مسائل مربوط به برجام در حوزه کاری خود تشکیل شده که هماهنگی آنها نیز با ستاد مستقر در وزارت خارجه خواهد بود.
قنبری همچنین ضمن تصریح بر درآمدزایی کشورهای تحریم کننده از قبال وضع تحریم‌ها، تاکید کرد: بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی و دولتی آمریکا از درآمدهای حاصله از تحریم‌ها منافع خاصی را فراهم کرده‌اند که این منافع روز به روز در حال افزایش است.  
در ادامه این نشست تخصصی، دکتر کاظم جلالی به عنوان سخنران دوم صحبت­های خود را در رابطه با چگونگی تصویب برجام در مجلس شروع کرد و اظهار داشت: بحث تصویب برجام به رغم برخی ادعاها از جمله مصوباتی بود که روی آن بحث فراوان و کارشناسی صورت گرفت.
وی خاطرنشان کرد: هر آنچه گذشت در حال حاضر دوران پسابرجام را می‌گذرانیم و این دوره فرصتی تاریخی برای جمهوری اسلامی است.
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان این که دوران پسابرجام هم خوف و هم امید دارد، گفت: پسابرجام فرصتی است که می‌تواند اقتصاد کشور را مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد مقاومتی و انتقال فناوری بازسازی کند.
جلالی ادامه داد: اولین موضوع در پسابرجام ضرورت تعامل میان قوا است که این تعامل باید به لحاظ مفهومی ایجاد شود و نخبگان فکری و ابزاری کشور در قوای مجریه، مقننه و قضاییه در موضوع پیشرفت و توسعه ایران با هم به تفاهم برسند.
وی افزود: باید در این دوران از تنش و درگیری اجتناب کرد و از فضای موجود بین المللی برای سرمایه گذاری در کشور استفاده کرد، چرا که معلوم نیست این فضا تا چه زمانی ادامه داشته باشد.
نماینده مردم شاهرود در مجلس نهم یادآور شد: باید قوانین جدید برای ریل گذاری مسیر دولت در پسابرجام تصویب شود و قانون سرمایه‌گذاری خارجی به همراه قوانین پولی و بانکی، بیمه وتامین اجتماعی، کار و تجارت در پسابرجام بازنگری شوند.
جلالی با بیان این که در فضای پسارجام قوا نباید علیه هم سنگ اندازی کنند، افزود: جدل سیاسی برای رسیدن به راهکارهایی در جهت رفاه مردم خوب است در غیر اینصورت باید از دعواهای جناحی و شخصی پرهیز کرد.
وی با بیان این که جریان لمپنیزمی در کشور به وجود آمده که فرصت‌هایی را از کشور گرفت و در پسابرجام هم می‌تواند فرصت‌سوزی کند، گفت: برای مثال و به صورت مصداقی اگر نگاه این باشد که دولت به جای خرید هواپیما به روستاها جاده بکشد نگاه عوام گرایانه است چرا که سالانه چهار میلیارد دلار سرمایه از این مسیر حاصل کشورهای دیگر می‌شود که می‌توان از این ثروت در همان مسیر و برای توسعه روستاها بهره برد و در عین حال از همین رهگذر به اشتغال‌زایی و افزایش اعتبار و عزت ایران پرداخت.
جلالی خاطرنشان کرد: کسانی امروز از این اقدام انتقاد می کنند که در دولت قبل هواپیمای دست دوم از افغانستان و ترکیه خریدند و در حال حاضر این هواپیما زمین گیر هستند واین نگاه ضد توسعه ای است.
لازم به ذکر است این نشست تخصصی که روز چهارم اسفند و از ساعت 16 آغاز شده بود با پرسش و پاسخ دانشجویان و شرکت‌کنندگان در ساعت 18:30 خاتمه یافت.

9 اسفند 1394 / تعداد نمایش : 4893

اخبار

access deny [1624]