نشست «زن، معرفت دینی و اندیشمندان معاصر»

خلاصه خبر: نشست علمی «آیینه‌وند، زن و معرفت تاریخی» در تاریخ 24 آذرماه 1394، با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، رییس دانشگاه، شخصیت‌های علمی، استادان، محققان و خانواده زنده یاد دکتر آیینه‌وند به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و انجمن علمی دانشجویی مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس با هدف تبیین زن و معرفت تاریخی در اندیشه دکتر آیینه‌وند در سالن دکتر میرحسنی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی، نشست علمی «آیینه‌وند، زن و معرفت تاریخی» در تاریخ 24 آذرماه 1394، با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، رییس دانشگاه، شخصیت‌های علمی، استادان، محققان و خانواده زنده یاد دکتر آیینه‌وند  به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و انجمن علمی دانشجویی مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس با هدف تبیین زن و معرفت تاریخی در اندیشه دکتر آیینه‌وند در سالن دکتر میرحسنی دانشکده علوم انسانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دکتر محمدرضا امین ناصری، ضمن خوشامدگویی به مهمانان به تبیین اهمیت و ضرورت برگزاری نشست پرداخت. در ادامه، شهیندخت مولاوردی؛ معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده طی سخنانی اظهار داشت: در 150 سال اخیر متناسب با تحولات جوامع اسلامی، مسئله زنان فرازونشیب‌هایی داشته و چالش‌هایی که در عرصه تحولات جوامع به‌وجود آمده، به مسایل زنان هم کشیده شده است؛ به‌طوری‌که در طی این مدت به این نقطه رسیدهایم که مسئله‌ای به نام زن وجود دارد و لازم است به آن توجه شود. به دنبال ایجاد این باور، اندیشمندان معاصر این موضوع را مطمح نظر خود قرار دادند.
ایشان با اشاره به جریان نوگرای معرفت‌اندیش در جهان عرب و کشور بیان داشت: این جریان به نقد سنت و میراث اسلامی از درون و فهم دوباره آن با توجه به الزامات بیرونی می‌پردازد. نمونه‌ای از این تلاش در آثار نصر حامد ابوزید و به‌ویژه در کتاب «دایره‌های وحشت» او وجود دارد که در آن‌جا جدال سنت و مدرنیته را به‌خوبی به تصویر کشیده است و سعی دارد با فهم سنت و فهم نوین از دین، ریشه بدفهمی در مورد زنان را استخراج کند. او به این نتیجه می‌رسد که این بدفهمی‌ها ناشی از تفسیر نصوص دینی در ادوار بعد از رحلت پیامبر است که دکتر آیینه‌وند هم همین اعتقاد را داشتند.
در ادامه نشست، زهرا شجاعی به سخنرانی پرداخت وی اظهار داشت: در خصوص مسایل زنان دیدگاه‌های گوناگونی وجود دارد، اما در این عرصه دچار کمبود نظریه هستیم. ما باید ببینیم در جمهوری اسلامی براساس چه نظریه‌ای می‌‌خواهیم در مورد زنان کار کنیم و از تشتت آرایی که وجود دارد فاصله بگیریم. هدف ما از کسب معرفت تاریخی دریافت روش‌ها و تجارب برای بهبود زندگی بشر و استخراج سنت‌های الهی و قوانین حاکم بر جوامع و زندگی زنان است. در این زمینه، الگوپذیری و تأسی به الگوهای مکتب ضرورت دارد. اسوه‌های قابل تبعیت به‌عنوان نمونه‌های انسان کامل هستند که عملی بوده و این مسیر را طی کردند و تأسی به آن‌ها به ما در انتخاب راه درست کمک می‌کند.
همچنین در این نشست دکتر عبدالله ناصری، خانم دکتر روشنفکر و خانم دکتر ریعان مقالات علمی خود را ارائه کردند و در ادامه با حضور ریاست محترم دانشگاه تربیت مدرس، دکتر محمدتقی احمدی از کتاب «زن و معرفت دینی در جهان اسلام، بررسی مبانی نظری و عوامل انحراف از نگاه دکتر صادق آیینه‌وند» رونمایی شد؛ گفتنی است انجمن علمی دانشجویی مطالعات زنان به منظور تحقق هدف این نشست، ویژه‌نامه‌ خانواده پژوهی "آیینه صادق" را منتشر کرد.

12 دی 1394 / تعداد نمایش : 7380

اخبار

access deny [1624]