متن کامل خبر


 
توسعه روابط بین الملل یک اولویت و ضرورت در دانشگاه است

خلاصه خبر: مراسم گرامیداشت روز پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر با حضور دکتر ابتکار معاون رییس جمهور، دکتر نصرت اله ضرغام رییس صندوق حمایت از پژوهشگران کشور، مهندس علی مرتضی بی رنگ رییس مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رییس و معاونان و جمعی از اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه 26 آذرماه در سالن اجتماعات استاد مطهری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که با شعار کیفیت و خلاقیت در پژوهش و فناوری، ضامن مرجعیت علمی و اقتدار ملی برگزار شد، دکتر احمدی رییس دانشگاه در سخنانی اظهار داشت: دانشگاه تربیت مدرس در نزدیک به 4 دهه عمر خود به پژوهش کشور بسیار کمک کرده است و اثرگذاری آن انکارناپذیر است. در دهه 60 دانشگاه تربیت مدرس شجاعانه بحث تحصیلات تکمیلی را مطرح نمود و در زمینه های مختلف، جبهه هایی را باز کرد و توانست در این راستا موفق عمل کند و در اوایل دهه 70 اولین سری از دانشجویان این دانشگاه به مرحله فارغ التحصیلی رسیدند که بسیاری از آنان هم اکنون اساتید دانشگاههای بزرگ کشور هستند.
رییس دانشگاه تصریح کرد: بسیاری از توفیقاتی که امروز در نظام جمهوری اسلامی در زمینه تحصیلات تکمیلی و تراز بالا و موفقیت های علمی محقق شده، نتیجه جریان سازی توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها و به ویژه نقش کلیدی دانشگاه تربیت مدرس است.
وی اظهار کرد: ماموریت ابتدایی این دانشگاه در ابتدا تربیت مدرس یا هیات علمی بود که در این زمینه توفیقات بسیاری را برای کشور فراهم نمود اما با توجه به توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور، این هدف برای دانشگاه در حاشیه قرار گرفت و با تدوین طرح تحول جدید دانشگاه، 4 هدف سرآمدی همه جانبه در کیفیت، خوداتکایی، فعالیت ها شبکه ای و بین رشته ای و برون گرایی و توسعه روابط بین الملل در زمره اهداف دانشگاه قرار گرفت.
در میان این 4 هدف، معاونت پژوهشی برنامه های پژوهشی موثری را تعریف کرد از جمله ایجاد هسته های پژوهشی، توسعه گروه های بین رشته ای، مشارکت در طرح ارتقای دانشگاه به تراز بالای بین المللی و فعالیت هایی در جهت تصمیم سازی و مشاوره در جهت حل مسائل و بحران های جامعه .
دکتر احمدی افزود: یکی از برنامه های موفق دانشگاه، طرح همترازی برای ارتقای تراز دانشگاه های کشور به 200 دانشگاه برتر جهان می باشد که از سوی دانشگاه تربیت مدرس به وزارت علوم پیشنهاد شد و زیرمجموعه طرح بزرگ اقتصاد مقاومتی در حوزه علوم و فناوری می باشد. دانشگاه طی یک دوره 5 تا 10 ساله هدف گذاری خود را در جهت توسعه نوآوری و برای تکمیل زنجیره تولید علم برای خدمت به جامعه تدوین کرده است.
وی تصریح کرد: دانشگاه در ساختار و چارت جدید نیز توجه خاصی به حوزه نوآوری و تجاری سازی خواهد داشت. همچنین فعالیت های حوزه پژوهش در بازسازی و پیشرفت این حوزه بسیار مفید بوده است تا شتاب و رشد علمی که دانشگاه را به دومین دانشگاه جامع کشور در حوزه تولید علم رسانده را حفظ و ارتقا دهیم.
دکتر احمدی یادآور شد: سال آتی سال سختی از نظر بودجه می باشد اما ما باید سعی کنیم تا بودجه امور پژوهشی از این محدودیت ها مصون بماند همانطور که طی یک سال اخیر با وجود محدودیتهای موجود، اعضای هیات علمی موفقیت های خوبی در چاپ مقاله در ساینس و نیچر و ارجاع مقالات داشته اند.
وی با تاکید بر توسعه رشته های بین رشته ای در دانشگاه تصریح کرد: ما باید با توسعه رشته های بین رشته ای و شبکه سازی و استفاده از شرایط و امکانات بین المللی بتوانیم برون گرا شویم و تنها به امکانات دانشگاه بسنده نکنیم و به شبکه بزرگ تری از محققان ، تجهیزات و امکانات موجود بپیوندیم. نوآوری و توفیق در رشد پژوهش و خدمت رسانی به جامعه و چالش های چند بعدی بشری ایجاب می کند که ما بین رشته ای فکر کنیم و به این مقوله توجه ویژه ای نماییم.
وی بر لزوم توجه خاص دانشگاه به همکاری های بین المللی گفت: توسعه روابط بین الملل یک اولویت و ضرورت در دانشگاه است و ما راهی جز توسعه روابط بین الملل در آموزش، پژوهش و فناوری برای ارتقا و رشد دانشگاه و بالندگی توانمندی های محققان و اساتید خود نداریم در این راستا دانشگاه، فرصت ها و پشتیبانی هایی را فراهم نموده که امیدواریم این مشارکت هر چه بیشتر افزایش یابد.


27 آذر 1397 / تعداد نمایش : 2785