متن کامل خبر


 
سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران آغاز به کار کرد

خلاصه خبر: سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران ( Systems Biology ) صبح روز سه شنبه هشتم اسفندماه با حضور 16 سخنران برجسته ایرانی و خارجی در تخصص های مختلف این حوزه در سالن اجتماعات شهید چمران دانشگاه آغاز به کار کرد.

دکتر عباس شجاع الساداتی دبیر علمی این کنفرانس در مراسم افتتاحیه ضمن خوشامدگویی، به ارائه گزارش کوتاهی از تاریخ زیست فناوری پرداخت و گفت: سرآغاز بحث زیست فناوری که در ادامه منشأ تحولات بسیاری شد به سال 1953 و تحقیقات واتسون و کریک بر می گردد. بعدها دو دانشمند دیگر به نام های توهن و بویر در 1972 در این عرصه فعالیت های ارزنده ای داشتند. تحقیقات در این حوزه در 1984 به تولید انسولین و در سال 2000 به اتمام پروژه ژنوم انسان انجامید.
وی افزود: در ایران نیز در اواخر دهه ی 60 ، زیست فناوری کار خود را آغاز کرد و در زمینه آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص به خصوص زیست فناوری بر پایه ی مهندسی ژنتیک در تمامی عرصه های پزشکی، کشاورزی، صنعت، محیط زیست و علوم پایه موفقیت های بسیاری کسب کرد. همچنین در زمینه تولید پروتئین های نوترکیب درمانی در سال 84 و تولید کیت های تشخیص طبی پیشرفت هایی حاصل شد.
دکتر شجاع الساداتی به حوزه های کاربردی زیست شناسی سامانه ها همچون سرطان، واکسن، دارو و کشاورزی اشاره و تصریح کرد: امروزه در دنیا دانشمندان حوزه زیست شناسی سامانه ها در شبکه ها و بر اساس ارتباطات بین المللی قوی با یکدیگر همکاری می کنند و این یکی از ویژگی های Systems Biology است که همکاری در شبکه های علمی را می طلبد. با توجه به ماهیت کل نگری و پیچیده بودن پژوهش های این رویکرد جدید حوزه زیستی، نباید از برقراری ارتباطات بین المللی با دانشمندان برجسته جهانی که برخی از آنان جز سخنرانان اصلی و مهمانان این کنفرانس هستند در آینده، غافل شد.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی ادامه داد: اعلام نیاز بیش از هزار و 600 شغل مرتبط با تخصص زیست شناسی سامانه ها در آمریکا از طرف شرکت های فعال حوزه زیستی و مؤسسات معتبر حاکی از اهمیت این رشته و اخبار و تحولات بزرگ پیش رو است که باید در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته و برای آن سرمایه گذاری کرد تا بتوان در این عرصه اقدامات تأثیرگذار بیشتری انجام داد.
وی از تشکیل کارگروه زیست شناسی سامانه ها در ستاد توسعه زیست فناوری، تأسیس انجمن زیست شناسی سامانه های ایران، تأسیس مرکز ملی زیست شناسی سامانه ها، ایجاد آزمایشگاه ملی، ایجاد شرکت های دانش بنیان در حوزه زیست شناسی سامانه ها، ایجاد و راه اندازی رشته زیست شناسی سامانه ها، گنجاندن دروس زیست شناسی سامانه ها به عنوان برخی از انتظارات فعالین و دانشمندان این حوزه به منظور توسعه ی این تخصص در کشور نام برد.
در ادامه دکتر مصطفی قانعی رئیس سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران در خصوص اهداف آن گفت: هدف از این کنفرانس ارتقاء سطح دانش زیست شناسی سامانه ها و تبیین توانمندی های آن می باشد که با گردهمایی متخصصان و فراهم نمودن بستری برای تبادل نظر بین کارشناسان به این مهم دست خواهیم یافت. امیدواریم که پس از برگزاری این کنفراس گفتمان زیست شناسی سامانه ها در بین پژوهشگران مرتبط با این تخصص رونق یابد.
در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه دکتر علی اکبر موسوی موحدی چهره ماندگار علمی کشور نکاتی را یادآور شد و بر توجه بیشتر به علوم تجربی و علوم نهفته عالم (ملکوت شناسی) در کنار علوم ریاضی و کامپیوتر در حوزه ی سیستم بایولوژی تأکید کرد.
دکتر برات قبادیان معاون پژوهشی وزیر صنعت، معدن وتجارت نیز نتایج و ماحصل علمی این کنفرانس را برای پاسخگویی به برخی ابر چالش های موجود در کشور مانند مشکلات زیست محیطی و معضل بیکاری بسیار مفید ارزیابی کرد و نتایج کاربردی کنفرانس را برطرف کننده نیاز بنگاه های اقتصادی مرتبط دانست.
گفتنی است سومین کنفرانس زیست شناسی سامانه های ایران به همت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری، صندوق زیست فناوری و دانشگاه تربیت مدرس 8 اسفندماه آغاز و به مدت دو روز ادامه دارد. برگزاری 16 سخنرانی، 8 کارگاه تخصصی و ارائه 41 مقاله در قالب پوستر از جمله برنامه های این کنفرانس دو روزه است.


8 اسفند 1396 / تعداد نمایش : 1899