متن کامل خبر


 
دانشگاه‌های بزرگ می‌توانند طرف مشورت و تعهد دولت قرار گیرند

خلاصه خبر: رییس دانشگاه گفت: دانشگاه‌های بزرگ می‌توانند ماموریت‌های استراتژیک کشور را پوشش دهند و اهداف را ضمانت کنند و طرف مشورت و تعهد دولت قرار گیرند و دانشگاه های فرعی اهداف منقطه‌ای و محلی را باید پشتیبانی کنند و ما باید از تجربه‌های دنیا در این زمینه درس بگیریم.

رییس دانشگاه گفت: دانشگاه‌های بزرگ می‌توانند ماموریت‌های استراتژیک کشور را پوشش دهند و اهداف را ضمانت کنند و طرف مشورت و تعهد دولت قرار گیرند و دانشگاه های فرعی اهداف منقطه‌ای و محلی را باید پشتیبانی کنند و ما باید از تجربه‌های دنیا در این زمینه درس بگیریم.
دکتر محمدتقی احمدی در گفت و گویی با اشاره به اینکه در زمینه‌های مادی و کالبدی راه درازی باید در حوزه دانشگاهها طی شود گفت: در حال حاضر بسیاری از تجهیزات پژوهشی گران قیمت در دانشگاهها هم از لحاظ بهره‌برداری و هم‌ از نظر فناوری فرسوده شده و این در حالی است که فناوری در دنیا به شدت در حال تغییر است و دانشگاه‌های کشور باید بتوانند در رقابت با دانشگاه‌های پیشرفته‌تر از نظر فناوری سطح خود را حفظ کنند. بنابراین بسیاری از دستگاه ها و تجهیزات فرسوده دانشگاهی نیازمند نوسازی هستند.
احمدی ادامه داد: نکته مهم دیگر که باید نظر دولت دوازدهم به آن جلب شود این است که موتور پیشرفت‌ همه کشورهای موفق در دنیا دانشگاههای بزرگ آن کشور هستند و اگر دانشگاههای ضعیفی داشته باشیم هرگز نمی‌توانیم در رقابت با سایر کشورهای دنیا و حتی کشورهای همسایه ها دست بالاتر را داشته باشیم و موفق شویم.
وی با بیان اینکه عقب افتادگی علمی سریع می تواند اتفاق بیفتد گفت: در دولت یازدهم با نگاه پر امیدی که در دانشگاه‌ها ایجاد شد و رشد انتشارات علمی بین‌المللی از حدود دو درصد به رشد 25 درصدی در زمینه تولید مقالات و انتشارات بین‌المللی رسید و این نشان دهنده پتانسیل عظیم در کشور است.
احمدی با اشاره به حمایت‌های معنوی دولت یازدهم از دانشگاهیان گفت: رشدی که در حوزه انتشارات علمی بین‌المللی اتفاق افتاد تقریبا بدون پشتیبانی مادی قوی و بیشتر با احیای روحیه دانشگاهیان رقم خورد و در ادامه راه پیشرفت کشور نیاز است که پشتیبانی مادی نیز به این حمایت‌ها اضافه شود چراکه بدون دانشگاه‌های تراز یک و با پشتوانه قوی کشور نمی‌تواند اهداف بلند توسعه خود را طی کند.
وی افزود: تقریبا همه کشورهای موفق به تعداد انگشتان دست دانشگاه‌های بزرگ و ممتاز دارند که به آن‌ها پرو بال داده‌اند، آنها را برجسته کرده‌اند و پشتوانه قوی و کلان برای آنها در نظر گرفته‌اند. بنابراین همه دانشگاه‌ها را نباید با یک چشم دید بلکه دانشگاه‌های اصلی کشور باید پشتوانه قوی‌تری داشته باشند.
احمدی خاطرنشان کرد: مانند بیشتر کشورهای توسعه یافته، دانشگاه‌های فرعی باید در مقیاس‌های پایین‌تر و از منابع استانی و شهری تغذیه شوند و منابع دولتی و مرکزی باید متوجه دانشگاه‌هایی باشد که کلید و موتور پیشرفت آینده کشور را در دست دارند.
وی دانشگاه های بزرگ را محل حضور و استقرار افراد با استعداد و نخبگان دانست و ادامه داد: اینها افرادی هستند که می‌توانند آینده کشور را از نظر اقتصاد، علم، فناوری و فرهنگ و حتی از نظر نظامی و سیاسی پشتیبانی کنند بنابراین این بینش باید مستولی شود که دانشگاه‌ها گروه بندی شوند و بر اساس رده بندی گروهی مورد توجه قرار گیرند.
رییس دانشگاه ادامه داد: 75 درصد تولید علم توسط حدود 12 دانشگاه برتر کشور تولید می شود که به دانشگاههای رتبه یک مشهور هستند بنابراین جا دارد به همین میزان از نظر بودجه آموزش عالی بهره مند شوند.
احمدی ادامه داد: دانشگاهها متعهد به ایجاد اشتغال و تولید ثروت هستند و راه آن را نیز پیدا کرده‌اند، این در حالیست که در دوران گذار هستیم و برای اینکه دانشگاه‌ها در مسیری که قدم گذاشته‌اند با شکست مواجه نشوند دولت نباید پشتیبانی خود از آن ها را دریغ کند.
وی گفت: اگر اشتغال و اقتصاد مقاومتی که شعار و هدف اصلی دولت است را در نظر بگیریم اشتغالی که از طریق توسعه فناوری، مراکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان گروه‌های فناور و بروندادهای دانشگاه می‌تواند شکل بگیرد کمترین هزینه سرمایه گذاری و بالاترین راندمان را دارد.
احمدی تاکید کرد: اگر بخواهیم در کشاورزی و صنعت شغلی ایجاد کنیم باید بین 300 تا 500 ملیون تومان هزینه کنیم اما در رشته‌های فناورانه و در مراکز رشد که در کنار دانشگاه‌ها قرار دارند این عدد کمتر از نصف است و در نهایت مشاغل پایداری نیز تولید می‌شود و فعالین در این رشته ها تولید فکر، صنعت و دانش کاربردی برای جامعه می‌کنند و سرمایه‌گذاری در این زمینه ها پایدار خواهد بود.
رییس دانشگاه تصریح کرد: سرمایه گذاری روی فارغ التحصیلان فناور و شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد می‌تواند برای اهداف اقتصاد مقاومتی موفقیت آمیز باشد و سرمایه‌گذاری در این حوزه به مراتب موثرتر از سرمایه گذاری در سایر حوزه های اشتغالزایی است و این خدمتی است که اگر از دانشگاه های بزرگ خواسته شود به خوبی پاسخگوی آن خواهند بود.
وی تاکید کرد: اگر سرمایه‌گذاری های اصلی روی دانشگاه های بزرگ صورت گیرد، ظرف 4 تا 5 سال این دانشگاه‌ها تعهدات خود را به خوبی انجام خواهند داد و اثرات آن مشخص می‌شود.
دکتر احمدی در پایان گفت: دانشگاه‌های ما نشان داده‌اند در سرعت تولید علم می‌توانند حتی رتبه اول در دنیا را به خود اختصاص دهند ولی حلقه مفقوده این مساله تبدیل به فناوری و تجاری سازی است که در این زمینه باید به دانشگاه های بزرگ کمک کرد.


19 مهر 1396 / تعداد نمایش : 1884